Information Technology
Perstorp, Sweden
Application due: June 30 2022

Apply

Applikationsspecialist – Processutvecklare SAP

Vill du jobba med att strukturera och förbättra våra affärsprocesser i en internationell miljö med stor möjlighet till personlig utveckling sök då jobbet som Applikations specialist

Applikationsspecialist – Processutvecklare SAP

Perstorp Group söker nu en ny medarbetare till sin Globala ERP-avdelning. Avdelningen består av totalt 19 personer: processutvecklare, arkitekter, projektledare och specialister. Största delen av arbetet sker i tvärfunktionella team i tätt samarbete med den interna kundorganisationen, super users och konsulter.

Tjänsten är tillsvidare med tillträde så snart som möjligt.

Perstorp satsar strategiskt på SAP som ERP-plattform och driver därför utrullningsprojekt för att ersätta befintliga ERP-system. Du kommer att driva och delta i globala förbättringsprojekt av Perstorpkoncernens standard ERP-applikationer. Tjänsten är placerad i Perstorp men arbetet är globalt. Det finns goda förutsättningar för distansarbete 2-3 dagar i veckan. En del resor ingår i tjänsten och du kommer att arbeta i tätt samarbete med tvärfunktionella team.

Huvudsakliga sysslor

 • Identifiera, strukturera och förbättra processer inom produktion och supply chain.
 • Söka vägar att effektivt informationsförsörja affärsprocesserna, genom att nyttja möjligheterna i SAP på ett strukturerat och standardiserat sätt.
 • Vara länken mellan verksamhet och IT
 • Stötta i kravhantering och problemformulering/rotorsaksanalys
 • Testa och utvärdera nya releaser av applikationer samt verktyg och hjälpmedel.
 • Arbeta med support och samordning av befintliga ERP-applikationer inom det relevanta området och kringliggande interface.
 • Etablera och underhålla ett nätverk av super users i verksamheten
 • Supportera, stötta och lära verksamheten att följa etablerade processer
 • Leda och driva globala förbättringsprojekt

Meriterande faktorer

 • Erfarenhet av SAP eller liknande affärssystem
 • Teoretisk eller praktiskt erfarenhet av förbättringsmetodik t.ex. LEAN
 • Erfarenhet av Förändringsledning
 • Erfarenhet av kemiskproduktion eller logistikverksamhet
 • Akademisk utbildning på kandidat eller master nivå. Relevanta områden är exempelvis systemvetenskap, ekonomi, logistik, kemi, IT

Du välkomnas in i en internationell miljö med stor möjlighet till utveckling och där man månar om att personalen har en god och sund balans i livet. Kulturen präglas av en teamkänsla där man erbjuder och nyttjar varandras kompetens och hjälps åt att driva saker framåt. Du erbjuds stor frihet under ansvar att leverera mot uppsatt mål.

Tjänsten kräver mycket god kommunikationsförmåga i svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du drivande och självständig med förmåga att ta egna initiativ. Vidare är du lyhörd och har en mycket god samarbetsförmåga. Du har lätt för att lära och sätter dig snabbt in i frågeställningar och utmaningar. Du är stresstålig och arbetar målmedvetet som individ och i grupp även i pressade situationer.

Vi närmar oss semestertider så vi kommer att intervjua löpande. Tveka inte att skicka in ansökan omgående dock önskar vi ha din ansökan senast den siste maj.Övrig information

Vill du komma ikontakt med en facklig representant kan du kontakta Per Igglund (Akademikerna) [email protected],  Rickard Martinsson (Unionen) [email protected] or Ronny Nilsson (IF Metall) [email protected]

Om Perstorp

Perstorp tror på att förbättra vardagen, så att den blir säkrare, bekvämare och mer miljövänlig för miljarder människor över hela världen. Som ett världsledande specialkemikalieföretag bidrar våra innovationer med väsentliga egenskaper till en mängd olika produkter som används varje dag, överallt. Du hittar oss i allt från din bil och mobiltelefon till vindkraftverksparken och den lokala mjölkbonden. Enkelt sagt, vi arbetar för att göra bra produkter ännu bättre, med en tydlig hållbarhetsagenda.

Perstorp grundades 1881, våra innovativa produkter och lösningar bygger på mer än 135 års erfarenhet och representerar en komplett kedja av lösningar inom organisk kemi, processteknik och applikationsutveckling. Perstorp har cirka 1 350 anställda och tillverkningsenheter i Asien, Europa och Nordamerika. Försäljningen år 2020 uppgick till 9.2 miljarder kronor.

Site Perstorp, belägen i södra Sverige, är en av Perstorpkoncernens största tillverkningsanläggningar som varit i drift sedan 1881. Bas- och specialpolyoler, formiater, organiska syror och formalin är de främsta produkter som tillverkas i Perstorp.

Läs mer på www.perstorp.com

 

 

Apply