Perstorp ger sig in i rinken - blir huvudsponsor till Rögle BK

- Vi känner att denna satsning ligger helt i linje med vår profil. Rögle är vårt lokala lag och genom avancemanget till elitserien kommer även den nationella uppmärksamheten att öka markant. Både Perstorp och Rögle är varumärken som har funnits länge och har gott rykte, men som hamnat i skymundan de senaste åren. Nu tar vi två etablerade nykomlingar sats gemensamt, säger Perstorps vd Bo Dankis.


Perstorp har inte satsat på sponsring av idrottslag i den här omfattningen tidigare. Men när Rögle i våras tog steget upp i ishockeyns högsta serie såg man chansen att profilera sitt varumärke i ett positivt sammanhang.


- Perstorp vill inte vara hemligt längre. Vi växer och vi vill att folk ska veta det. Att valet föll på Rögle som samarbetspartner var naturligt. De arbetar på ett sätt som vi gärna vill förknippas med samtidigt som vår största produktionsenhet i Perstorp ligger granne med lagets hemstad Ängelholm. Vi hoppas på att kunna hjälpa Rögle att nå sportsliga framgångar under många år framöver, säger Bo Dankis.


I och med avancemanget till elitserien har även varumärket Rögle BK stärkt sin position. Nu kan de erbjuda en helt annan typ av helhetslösningar för sina partners. Det ökade intresset från både publik och media gör att sponsorerna nu vinner mer på samarbetet.


- Många företag ser möjligheterna att få exponeras i det positiva sammanhang som Rögle kan erbjuda. Vi blev väldigt glada över att just Perstorp ville samarbeta med oss. Vi är båda lokalt förankrade, starka varumärken. Båda förknippas med utveckling och innovativa satsningar, så vi har mycket gemensamt, säger Camilla Bjuvstrand-Svab, marknadsansvarig hos Rögle BK.


Perstorps varumärke kommer att synas på spelarnas matchdräkter och hjälmar, samt på sargerna i nybyggda Lindab Arena. Samarbetsavtalet är skrivet för ett år, men med en förhoppning från båda håll om fortsättning efter det.