Supply Chain Logistics Procurement
Perstorp, Sweden
Application due: June 28 2024

Apply

Shipping Administrator

Är du en lösningsorienterad lagspelare med sinne för service och erfarenhet av transport och spedition? Till vår Supply chain-avdelning söker vi nu en Shipping administrator till vår lastbilsmottagnin

Om tjänsten

Du kommer att ingå i ett trevligt team på fyra personer. Shipping administration ingår i avdelningen Supply chain på Site Perstorp. Du rapporterar till avdelningens Planeringschef.

I arbetet ingår framför allt att sköta administrationen kring våra transporter, bland annat:

  • Utfärda all nödvändig dokumentation till företagets transporter, såsom CMR, DGD, COA, shipping marks, tullpapper etc.
  • Registrering av utgående shipping i SA
  • Utföra och ev. korrigera tullklarering av alla exportförsändelser
  • Produktreservationer i SAP av gods som ska lämna våra interna och externa lager
  • Vägning av lastbilar till Perstorp Industripark
  • Ansvarig för viss månatlig fakturering av råvaruförsäljning
  • Ansvarig för att ta fram statistik till myndigheter

Detta är en tillsvidaretjänst på heltid. Arbetstiden är förlagd till dagtid, 7-16 eller 8-17, måndag-fredag.

Vem är du?

Du har utbildning på minst gymnasienivå, har du någon ytterligare utbildning inom t ex transport eller spedition är det meriterande. Det är också en fördel om du har några års servicerelaterad arbetslivserfarenhet, gärna inom transport, spedition, logistik, supply chain eller liknande.

Det är viktigt att du har god datorvana och är bekväm med att jobba i Office365. Erfarenhet av att jobba med ett affärssystem, gärna SAP är meriterande Det är väldigt viktigt att du kan läsa och förstå instruktioner, så goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Har du dessutom grundläggande tullkunskap så tror vi du skulle komplettera teamet väldigt bra.

Som person är du ansvarsfull, säkerhetsmedveten och noggrann. Du ser snabbt ser vad som behövs göras och gillar att hitta lösningar!

I denna tjänst kommer du ha kontakt med många interna avdelningar under en dag vilket förutsätter att du har lätt för att samarbeta och trivs med att arbeta i lite tempo.

Hos oss tror vi på att ta ansvar och göra rätt, att vi håller vad vi lovar och att vi ständigt vill arbeta bättre och smartare. Vi visar omtanke för varandra, för världen och leder med hjärtat. Det är viktigt för oss att du delar dessa värderingar för att lyckas i din roll.

Är du intresserad?

Har du frågor eller vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Planeringschef Daniel Jaktlund [email protected]

Välkommen med din ansökan!

Vi intervjuar löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2024-06-28

Övrig information

Vill du komma i kontakt med en facklig representant kan du kontakta Per Igglund (Akademikerna) [email protected],  Rickard Martinsson (Unionen) [email protected], eller Rebecka Lundell (IF Metall) [email protected]

Om Perstorp

Perstorp tror på att förbättra vardagen, så att den blir säkrare, bekvämare och mer miljövänlig för miljarder människor över hela världen. Som ett världsledande specialkemikalieföretag bidrar våra innovationer med väsentliga egenskaper till en mängd olika produkter som används varje dag, överallt. Du hittar oss i allt från din bil och mobiltelefon till vindkraftverksparken och den lokala mjölkbonden. Enkelt sagt, vi arbetar för att göra bra produkter ännu bättre, med en tydlig hållbarhetsagenda.

Perstorp grundades 1881, våra innovativa produkter och lösningar bygger på mer än 140 års erfarenhet och representerar en komplett kedja av lösningar inom organisk kemi, processteknik och applikationsutveckling. Perstorp har cirka 1 430 anställda och tillverkningsenheter i Asien, Europa och Nordamerika. Försäljningen år 2021 uppgick till 13.5 miljarder kronor.

Site Perstorp, belägen i södra Sverige, är en av Perstorpkoncernens största tillverkningsanläggningar som varit i drift sedan 1881. Bas- och specialpolyoler, formiater, organiska syror och formalin är de främsta produkter som tillverkas i Perstorp.

Läs mer på www.perstorp.com  

Apply