Production
Perstorp, Sweden
Application due: May 31 2023

Apply

Reliability Engineer Continuous Improvements & Engineering

Vill du utvecklas tillsammans med oss och driva förbättringsarbete inom digitalisering, hållbarhet och driftsäkerhet? Då är detta kanske ett jobb för dig!

Vi förstärker nu med en driftsäkerhetsingenjör till vår Continuous Improvement & Engineering-avdelning inom Perstorp Specialty Chemicals AB.

Om rollen

Du rapporterar till vår Engineering Manager och ingår i ett engagerat och dynamiskt team bestående av två andra driftsäkerhetsingenjörer samt ytterligare 6 specialister, bl a inom el/automation som också arbetar nära produktionschefer och övrig personal på fabrikerna. Du kommer att få ett stort kontaktnät både inom och utanför siten. Det finns möjligheter till utbildning och certifiera inom bl a Lean och Six sigma.

Som driftsäkerhetsingenjör bidrar du till Site Perstorps utveckling genom att initiera och driva förbättringsprojekt inom digitalisering, hållbarhet och driftsäkerhet.

Vi har påbörjat en spännande utvecklingsresa som du kommer att få vara med att påverka genom att

  • Ansvara för sitens driftsäkerhet bl a genom utveckling av underhållsstrategi på kort och lång sikt.
  • Ansvara för sitens rotorsaksanalyser, tex vid produktionsförluster orsakade av utrustningsproblem.
  • Tillsammans med underhållsteamet säkerställa hög tillgänglighet till optimal kostnad.
  • Medverka i att ta fram en investeringsplan med syfte att uppfylla krav på tillgänglighet i fabrikerna.
  • Driva och medverka i investeringsprojekt för återinvestering och utveckling i anläggningarna.

Vem är du?

Du har ingenjörsutbildning på högskolenivå med inriktning på maskin/kemi eller annan motsvarande utbildning och ett stort intresse för teknik/produktion. Har du tidigare arbetserfarenhet från produktion eller underhåll är det meriterande men du kan också vara nyutexaminerad från universitet.

Goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift, är ett krav. Har du kunskaper om Lean, Six sigma, konstruktionsberäkningar och arbete i explosionsfarlig miljö – ATEX, är det meriterande.

Det viktigaste för oss är att du har en ambition att utvecklas, ser möjligheter, har driv och initiativförmåga. Du måste vara strukturerad och metodisk, du tycker att det är roligt med förändringsarbete och har förmågan att kunna genomföra det. Även om arbetet ställer krav på att du är självgående är det också mycket viktigt med god samarbetsförmåga och att du trivs med att arbeta i team.

På Perstorp leder vi med hjärtat och visar omtanke för varandra och för vår omvärld. Vi vill ta ansvar och hålla vad vi lovar. Vi strävar ständigt mot att jobba smartare och bättre. Delar du dessa värderingar tror vi att du kommer att trivas hos oss!

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Perstorp. Möjlighet till distansarbete 1-2 dagar i veckan finns.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Site Manager Michael Cronqvist, [email protected] eller på telefon 0723-237426.

Välkommen med din ansökan!

Vi arbetar med löpande urval så sök så fort som möjligt, dock senast 31 maj 2023.

Övrig information

Vill du komma i kontakt med en facklig representant kan du kontakta Per Igglund (Akademikerna) [email protected],  Rickard Martinsson (Unionen) [email protected] eller Rebecka Lundell (IF Metall) [email protected]

Om Perstorp

Perstorp tror på att förbättra vardagen, så att den blir säkrare, bekvämare och mer miljövänlig för miljarder människor över hela världen. Som ett världsledande specialkemikalieföretag bidrar våra innovationer med väsentliga egenskaper till en mängd olika produkter som används varje dag, överallt. Du hittar oss i allt från din bil och mobiltelefon till vindkraftverksparken och den lokala mjölkbonden. Enkelt sagt, vi arbetar för att göra bra produkter ännu bättre, med en tydlig hållbarhetsagenda.

Perstorp grundades 1881, våra innovativa produkter och lösningar bygger på mer än 140 års erfarenhet och representerar en komplett kedja av lösningar inom organisk kemi, processteknik och applikationsutveckling. Perstorp har cirka 1 430 anställda och tillverkningsenheter i Asien, Europa och Nordamerika. Försäljningen år 2021 uppgick till 13.5 miljarder kronor.

Site Perstorp, belägen i södra Sverige, är en av Perstorpkoncernens största tillverkningsanläggningar som varit i drift sedan 1881. Bas- och specialpolyoler, formiater, organiska syror och formalin är de främsta produkter som tillverkas i Perstorp.

Läs mer på www.perstorp.com

 

 

Apply