Supply Chain Logistics Procurement
Waspik, Netherlands
Application due: May 05 2024

Apply

Purchasing Manager

Ben jij een ervaren inkoper? Houd je er van om de spin in het web te zijn? Ben je zelfstandig, probleemoplossend en klantgericht? Zo ja, dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega!

Perstorp Waspik is op zoek naar een:

Purchasing Manager


Wat zijn je werkzaamheden?
Als purchasing manager ben je dagelijks bezig met het ontwikkelen en onderhouden van relaties met leveranciers. Je bent vertrouwd met de markt van de grondstoffen en diensten onder jouw verantwoordelijkheid. Tijdig inkopen voor voldoende productbeschikbaarheid is een automatisme. Tevens ga je proactief op zoek naar producten en diensten en voert de contractonderhandelingen. De uitkomsten verwerk je in het ERP systeem. Wanneer er iets mis gaat draag je ook zorg voor het afhandelen van garantie en claims. Vanuit jouw opgedane expertise voorzie je onze Sales en Innovatie teams van relevante marktinformatie. Gezamenlijk met je interne collega’s stem je de processen voor de door jou ingekochte grondstoffen af.

Hoe ziet een dag er uit?
Je start de dag met een kop koffie waarna je je eerste geplande activiteit hebt: Op de planning staat een gesprek met een belangrijke leverancier in China over de markt, en het vastleggen van inkopen in SAP. Daarna ga je aan de slag met nieuwe berichten in je mailbox en pak je vragen op die je van collega’s uit het buitenland hebt gekregen. Na de gezamenlijke lunch met je collega’s stem je af met Planning over in te kopen grondstoffen van Europese oorsprong, ook heb je contact met een prospect leverancier in het kader van Risk Management en GMP+ kwaliteitseisen. Je overlegt over een lopend initiatief van ons Innovatie-team waardoor kosten voor onze eindproducten mogelijk verlagen. Daarna, voordat je je dag afsluit, verwerk je de laatste prijswijzigingen in SAP

Wat verwachten we van jou?
Wij zijn continu bezig met het verbeteren van onze processen en zorgen dat onze klanten tevreden zijn. Dat verwachten we ook van jou. Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding en 10 jaar ervaring in een inkopersrol, bij voorkeur in een soortgelijk branche. Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels. Je bent communicatief vaardig, kunt zowel in een team als zelfstandig werken en je hebt ervaring met ERP-systeem, waaruit je alle informatie en rapporten weet te halen om jouw werk goed uit te kunnen voeren. Ervaring met SAP is een pré.

Wie zijn wij?
Al meer dan 140 jaar werkt Perstorp aan het verbeteren van het dagelijks leven van miljoenen mensen over de hele wereld met innovatieve chemie. Onze Specialty Chemicals maken alles lichter, sterker en veiliger, van auto's tot computers en van zeilen tot schoenen. Elk aspect van onze bedrijfscultuur is doordrenkt met onze kernwaarden: care, gerichte innovatie, betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid.

Binnen de business unit Animal Nutrition produceert Perstorp diervoederadditieven. Voer speelt een cruciale rol in alle dierlijke productiesystemen. Het kan oplopen tot 70% van alle kosten. Daarom zijn we zo gepassioneerd om onze klanten te helpen hun voer en voergrondstoffen te optimaliseren door het verbeteren van de prestaties en het welzijn van hun dieren. Perstorp heeft bijna 60 jaar ervaring met het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor de agrarische industrie.

De productielocatie van Perstorp en het wereldwijde centrum van de business unit Animal Nutrition in Nederland is gevestigd in het Brabantse Waspik. Deze kantoor- en productielocatie bestaat sinds 1977 en sinds 1998 worden op deze locatie diervoederadditieven geproduceerd.

Wat hebben wij te bieden?
Wij bieden je een uitdagende en veelzijdige functie in een internationale omgeving, waar er volop ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Een marktconform salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden, maar vooral top-collega’s!

Ben je geïnteresseerd?
Wanneer jij je herkent in bovenstaande omschrijving en je toe bent aan een nieuwe uitdaging, dan komen wij graag met jou in gesprek.

Wil je eerst nog wat meer weten? Neem dan contact op met Frank Nelen, emailadres: [email protected]Apply

Antoinet Heuver

HR Director Animal Nutrition

+31 416 744 194

Contact me