Stenungsund, Sweden

Apply

Produktionsingenjör, vikariat Stenungsund

 I över 130 år har Perstorp ägnat sig åt att förbättra vardagen för miljontals människor världen över med innovativ kemi. Vi omsätter 14,9 miljarder kr och har 1 350 anställda i Asien, Europa samt Nordamerika. Våra specialkemikalier gör allt från bilar till burkar, från segel till skor, lättare, starkare och säkrare. Vår företagskultur genomsyras av våra kärnvärden fokuserad innovation, pålitlighet och ansvarstagande.

Site Stenungsund är belägen på västkusten ungefär 50 km norr om Göteborg. Anläggningen togs i drift 1980 och har ingått i Perstorpkoncernen sedan 2001. Främsta produkter som tillverkas här är aldehyder, organiska syror, alkoholer, mjukgörare och det förnybara bränslet RME.

Produktionsingenjör, vikariat

Avdelningen för produktionsteknik vid Perstorp OXO AB söker en vikarierande produktionsingenjör för arbete inom den specifika del av vår verksamhet som producerar alkoholer på vår anläggning i Stenungsund. Vikariatet är fram till juli 2022.  

Du kommer att ingå i vårt team med produktionsnära ingenjörer och ansvara för att stötta produktionen samt driva och koordinera optimering och utvecklingsarbete i fabriken. Produktionsteknik ansvarar för den långsiktiga planen och utvecklingen av volym, rörliga kostnader och kvalitet i fabrikerna. Det innebär att vi är involverade i både investeringsprojekt, optimeringar, UH- och revisionsstopp såväl som i den dagliga produktionen. Det är en bred och varierad tjänst där du förväntas vara synlig i verksamheten. Tjänsten innebär många kontaktytor med produktion, underhåll, planering, projekt och marknad.

Att arbeta inom processindustrin ställer höga krav på säkerhetsmedvetenhet. I din roll kommer du att aktivt delta i och driva säkerhetsarbetet inom siten. Det innebär bland annat att du initierar och deltar i riskanalyser samt leder tekniska riskutredningar.

Dina framtida arbetsuppgifter:

 • Vara med och definiera hur fabrikerna ska köras optimalt med avseende på säkerhet, kostnad, kapacitet, kvalitet och tillförlitlighet.
 • Skapa processer och rutiner för att stödja produktion i att köra fabrikerna.
 • Vara delaktig i planering och genomförande av underhålls- och revisionsstopp i fabriken.
 • Driva och koordinera optimeringsaktiviteter i fabriken.
 • Initiera tekniska förbättringar inom ansvarsområdet och vara produktionens representant för capex-projekt.
 • Ansvara för prognoser och uppföljning av rörliga kostnader, volym, kvalitet och miljöpåverkande parametrar inom ditt ansvarsområde.
 • Vara delaktig i utredning av störningar, kundfrågor och tekniska tillbudsutredningar inom fabriken.

Vem är du?

 • Du har högt säkerhetstänk
 • Du har en ingenjörsexamen i kemiteknik, fysik, mekanik eller motsvarande, alternativt relevant erfarenhet inom petrokemisk produktion
 • Du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i grupp och du delar gärna med dig av dina kunskaper
 • Du kan både lyssna och kommunicera på ett engagerat sätt
 • Du trivs med att ta ansvar och driver ditt arbete självständigt till uppsatta mål
 • Du är van vid förändrings- och förenklingsarbete och ser det som något positiv samt har ett visst mått av nyfikenhet och fantasi
 • Du uttrycker dig obehindrat muntligt och skriftligt på både svenska och engelska
 • Du har god datorvana

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss erbjuds du ett intressant och spännande arbete med mycket kontaktyta mot andra avdelningar och stor påverkansmöjlighet för hur produktionen i vår anläggning ska utvecklas.

Vi erbjuder ett utvecklande arbete på en trivsam avdelning med god laganda. Vi anser att balans i livet är en förutsättning för känna arbetsglädje och engagemang. Därför är det självklart för oss att underlätta för våra medarbetare att förena arbete och familjeliv. Vi stödjer också friskvård och träningsmöjligheter på arbetsplatsen.


Kontaktpersoner 

 Har du frågor eller vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Eva Gunnergård, chef Produktionsteknik, på telefonnummer 0303 383500 eller 0734 274664.

Fackliga kontaktpersoner är: Jenny Karsberg, Akademikerna, tel. 0303 383277och Heidi Waleniussen-Englund, Unionen, tel. 0303 383379. Välkommen med din ansökan på www.Perstorp.com senast 2021-10-25. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Apply