Production
Perstorp, Sweden
Application due: October 05 2023

Apply

Miljötekniker

Vill du vara med och utveckla av vår säkerhetskultur och vårt hållbarhetsarbete?

Vi förstärker nu med en miljötekniker till vår EHSQ (Environment Health Safety & Quality)-avdelning inom Perstorp Specialty Chemicals AB.

Om rollen

Du rapporterar till vår EHSQ Manager och ingår i ett engagerat och erfaret team bestående av två miljöingenjörer, en arbetsmiljöspecialist, en EHS-tekniker, en kvalitetschef och en avfallssamordnare.

Som miljötekniker kommer du att på olika sätt delta i Perstorps pågående omställning till hållbar produktion. Du kommer även att bidra till utvecklingen av vår säkerhetskultur och vårt hållbarhetsarbete på Site Perstorp.

Vi har påbörjat en spännande utvecklingsresa med ständiga förbättringar bl a inom digitalisering som du kommer att vara med och påverka.

I dina arbetsuppgifter ingår bl a

 • Luftemissionsmätningar (kanaliserade och diffusa)
 • Mark- och vattenprovtagning
 • Miljö- och hållbarhetsrapportering
 • Köldmediarapportering
 • Myndighetskorrespondens
 • Övervakning av koldioxidutsläpp enligt EU ETS
 • Ansvar för arkiveringsprocess – digitalt och fysiskt
 • Viss administration vid inköp och avfallshantering (VertiGIS)
 • Koordinering av EHSQ-utbildningar för våra medarbetare på siten
 • Delta i förbättrings- och investeringsprojekt
 • Bistå i tillståndsprocesser
 • Hantering av miljöavvikelser
 • Uppföljning av verksamhetens miljöprestanda

Vem är du?

Du har utbildning på gymnasienivå och gärna även någon eftergymnasial utbildning inom miljö. Du har erfarenhet av kemisk industri och känner dig bekväm med att arbeta i Sharepoint och Teams. Har du erfarenhet av miljömätningar, internrevisioner och är van att arbeta i ledningssystem är det meriterande. Erfarenhet av att arbeta med t ex Excel och SAP är också ett plus. Goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift, är ett krav.

Som person behöver du vara teknisk, noggrann och kommunikativ för att trivas i rollen. Du kommer att få arbeta självständigt men också ha en samordnande roll som ställer krav på god samarbetsförmåga. Säkerhet och hållbarhet har högsta prio hos oss. Det måste det ha för dig också!

På Perstorp leder vi med hjärtat och visar omtanke för varandra och för vår omvärld. Vi vill ta ansvar och hålla vad vi lovar. Vi strävar ständigt mot att jobba smartare och bättre. Delar du dessa värderingar tror vi att du kommer att trivas hos oss!

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Perstorp. Möjlighet till distansarbete 1-2 dagar i veckan finns.

Låter det intressant?

Har du frågor är du välkommen att kontakta EHSQ Manager Oskar Lindberg, [email protected] eller på telefon 0435-38000.

Välkommen med din ansökan!

Vi arbetar med löpande urval så sök så fort som möjligt, dock senast 5 oktober 2023.


Övrig information

Vill du komma i kontakt med en facklig representant kan du kontakta Per Igglund (Akademikerna) [email protected],  Rickard Martinsson (Unionen) [email protected] eller Torgny Ströbeck (IF Metall) [email protected]

Om Perstorp 

Perstorp tror på att förbättra vardagen, så att den blir säkrare, bekvämare och mer miljövänlig för miljarder människor över hela världen. Som ett världsledande specialkemikalieföretag bidrar våra innovationer med väsentliga egenskaper till en mängd olika produkter som används varje dag, överallt. Du hittar oss i allt från din bil och mobiltelefon till vindkraftverksparken och den lokala mjölkbonden. Enkelt sagt, vi arbetar för att göra bra produkter ännu bättre, med en tydlig hållbarhetsagenda.

Perstorp grundades 1881, våra innovativa produkter och lösningar bygger på mer än 140 års erfarenhet och representerar en komplett kedja av lösningar inom organisk kemi, processteknik och applikationsutveckling. Perstorp har cirka 1 430 anställda och tillverkningsenheter i Asien, Europa och Nordamerika. Försäljningen år 2021 uppgick till 13.5 miljarder kronor.

Site Perstorp, belägen i södra Sverige, är en av Perstorpkoncernens största tillverkningsanläggningar som varit i drift sedan 1881. Bas- och specialpolyoler, formiater, organiska syror och formalin är de främsta produkter som tillverkas i Perstorp.

Läs mer på www.perstorp.com

 

 

Apply