Waspik, Netherlands
Application due: March 31 2024

Apply

Mechanical Engineer

Ben jij initiatiefrijk, proactief en enthousiast? Zet jij graag je tanden in technische, preventieve en veiligheidsgerelateerde vraagstukken? Zo ja, dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega!

Perstorp Waspik is op zoek naar een:

Mechanical Engineer
Fulltime


Wat zijn je werkzaamheden?

In deze functie ondersteun je de organisatie in technische-, systeem-, veiligheids- en maintenance gerelateerde vraagstukken. Je hebt hierdoor een verbindende en ondersteunde rol tussen de verschillende afdelingen. Je bent onder meer verantwoordelijk om verbeteringen in de dagelijkse praktijk te identificeren, voor te stellen, te ondersteunen en door te voeren. Daarnaast zal je je, door middel van het opzetten en analyseren van data, bezig gaan houden met continuous improvement op middellange termijn. Je fungeert als projectmanager in diverse projecten en draagt hierbij zorg voor het budget, de planning en de oplevering ervan. Je komt met verbeteringen op het gebied van asset integrity en lost op structurele wijze problemen op die voortkomen uit klachten en audits. Ook ben je nauw betrokken bij het technische processen en werk je samen met de monteurs, operators en de teamleider van de technische dienst. Binnen je werkzaamheden heb jij boven alles oog voor veiligheid, duurzaamheid en milieu.


Hoe ziet je dag er uit?

Als Mechanical Engineer is geen dag hetzelfde. Je zou je dag zomaar eens kunnen starten met het analyseren van breakdown cijfers. Daarnaast haal je ook veel ervaringen op vanuit de productie en maintenance. Hiervoor trek je je persoonlijke beschermingsmiddelen aan en ga je de werkvloer op. Na een ronde door de productie ga je in de middag in gesprek met de afdelingen veiligheid en kwaliteit om eisen en criteria te bespreken. Aan het einde van de dag ga je verder met de uitvoering van een middelgroot project in samenwerking met de technische dienst.


Wat verwachten we van jou?

Je hebt minimaal een afgeronde bachelor in een technische richting in bezit (bijvoorbeeld engineering/werktuigbouwkunde) en hebt reeds werkervaring opgedaan in een productie-omgeving als projectmanager of engineer. Je bent resultaatgericht, spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels en werkt heel accuraat. Je weet prioriteiten te stellen en behoudt makkelijk het overzicht. Daarnaast heb je goede communicatievaardigheden en stem je de communicatie makkelijk af op de doelgroep. Je bent besluitvaardig, oplossingsgericht en bovenal analytisch sterk.


Wie zijn wij?

Al meer dan 140 jaar werkt Perstorp eraan de dagelijkse levens van miljoenen mensen over de hele wereld te verbeteren met innovatieve chemie. Met 1350 medewerkers over de hele wereld zorgen we voor een jaarlijkse omzet van 14,9 miljard Zweedse Kronen. Onze Specialty Chemicals maken alles lichter, sterker en veiliger van auto’s tot computers en van zeilen tot schoenen. Ieder aspect van onze bedrijfscultuur is doordrenkt met onze kernwaarden: gerichte innovatie, betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid.

Perstorp’s productielocatie in Nederland bevindt zich in de Brabantse plaats Waspik. Deze site bestaat al sinds 1977 en sinds 1998 worden op deze locatie voederadditieven geproduceerd. Onze producten vinden hun weg naar klanten over de hele wereld.


Wat hebben wij te bieden?

Wij bieden je een uitdagende en veelzijdige functie, waar er volop ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Een marktconform salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden, maar vooral top-collega’s!


Ben je geïnteresseerd?
Wanneer jij je herkent in bovenstaande omschrijving en je enthousiast wordt van deze uitdaging, gaan wij graag met jou het gesprek aan.

Wil je eerst nog wat meer weten? Neem dan contact op met Patrick van Loon, CI & Technology Manager via [email protected]

Apply