Perstorp, Sweden
Application due: August 31 2022

Apply

IT Solution Specialist

Gillar du att stötta och utveckla verksamheten med hjälp av din tekniska kunskap?

Som IT Solution Specialist har du ansvaret för vidareutveckling av befintliga system samt även införande av nya.

Du är delaktig i att effektivisera och förbättra våra IT-lösningar för att kunna möta befintliga och framtida behov. Du har kunskap om både verksamhetsprocesser och systemlösningar och blir därför en viktig samarbetspartner vid systemförändringar.

Du kommer vara involverad i hela kedjan från idé till driftsatt lösning. Du kommer arbeta med förslag från design till utförande och lösningar som du sedan ansvarar för att implementera i verksamheten.

Du blir ansvarig för att tillsammans med såväl interna som extern leverantörer hantera processen för kravhantering, utveckling, test och implementation.

Du kommer ingå i den globala IT-organisationen som består av ca 50 medarbetare, där merparten är placerade i Perstorp. Vi erbjuder tjänster inom områdena IT Solutions/Applications, ERP, support och infrastruktur.

Om du gillar både teknik och människor kommer du trivas hos oss! Här finns många likasinnade och vi behöver bli fler.

Om rollen

 • Stötta verksamhet och projekt med teknisk kunskap om systemlösningar
 • Koordinera och leda införande av nya och uppdaterade systemlösningar
 • Agera teknisk beställare till externa parter
 • Arbeta med kravhantering för nya och befintliga system

Om dig

 • Erfarenhet av att arbeta båda med interna och externa IT-resurser
 • Erfarenhet av systemutveckling, databaser, integrationer
 • Erfarenhet av projektledning
 • Erfarenhet av Microsoft-plattformen
 • Erfarenhet av test och kravhantering
 • Har en god kommunikationsförmåga och talar samt skriver både svenska och engelska obehindrat
 • Du har en högskoleutbildning inom IT eller liknande arbetslivserfarenhet

Tjänsten är tillsvidare och är placerad i Perstorp och med möjlighet till distansarbete flera dagar i veckan.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker någon som är proaktiv i sitt arbetssätt, är analytisk och som person behöver du vara lyhörd och strukturerad. Det är viktigt att du har lätt för att kommunicera och interagera med andra.

Tveka inte att skicka in ansökan omgående dock önskar vi ha din ansökan senast den 31 augusti. Under semestertiden till 10 augusti reserverar vi oss för dröjsmål i återkoppling. För mer information om tjänsten kontakta [email protected] .

Övrig information

Vill du komma ikontakt med en facklig representant kan du kontakta Per Igglund (Akademikerna) [email protected], Rickard Martinsson (Unionen) [email protected] or Ronny Nilsson (IF Metall) [email protected]

Om Perstorp

Perstorp tror på att förbättra vardagen, så att den blir säkrare, bekvämare och mer miljövänlig för miljarder människor över hela världen. Som ett världsledande specialkemikalieföretag bidrar våra innovationer med väsentliga egenskaper till en mängd olika produkter som används varje dag, överallt. Du hittar oss i allt från din bil och mobiltelefon till vindkraftverksparken och den lokala mjölkbonden. Enkelt sagt, vi arbetar för att göra bra produkter ännu bättre, med en tydlig hållbarhetsagenda.

Perstorp grundades 1881, våra innovativa produkter och lösningar bygger på mer än 135 års erfarenhet och representerar en komplett kedja av lösningar inom organisk kemi, processteknik och applikationsutveckling. Perstorp har cirka 1 350 anställda och tillverkningsenheter i Asien, Europa och Nordamerika. Försäljningen år 2020 uppgick till 9.2 miljarder kronor.

Site Perstorp, belägen i södra Sverige, är en av Perstorpkoncernens största tillverkningsanläggningar som varit i drift sedan 1881. Bas- och specialpolyoler, formiater, organiska syror och formalin är de främsta produkter som tillverkas i Perstorp.

Läs mer på www.perstorp.com

Apply