Maintenance
Stenungsund, Sweden
Application due: June 30 2022

Apply

El-ingenjör

Perstorp tror på att förbättra vardagen, så att den blir säkrare, bekvämare och mer miljövänlig för miljarder människor över hela världen. Som ett världsledande specialkemikalieföretag bidrar våra innovationer med väsentliga egenskaper till en mängd olika produkter som används varje dag, överallt. Du hittar oss i allt från din bil och mobiltelefon till vindkraftverksparken och den lokala mjölkbonden. Enkelt sagt, vi arbetar för att göra bra produkter ännu bättre, med en tydlig hållbarhetsagenda.

Elingenjör

Avdelningen för underhållsteknik vid Perstorp OXO AB består av ingenjörer inom flera kunskapsområden, bl.a. el, instrument och mek. Vi söker nu en Elingenjör för arbete med förebyggande underhållsaktiviteter och långsiktiga underhållsstrategier på våra anläggningar i Stenungsund och Nol.

Underhållsavdelningen arbetar med ett strukturerat och tillförlitligt underhåll för att erhålla högsta tillgänglighet på produktionsanläggningen. Perstorp driver underhåll i egen regi vilket ger oss förutsättningar för att erhålla hög kvalitet genom starkt engagemang och ägarskap. Du kommer att få stora möjligheter att påverka din egen utveckling och du kommer att ingå i ett team med erfarna och engagerade kollegor. Ett bra samarbete med gemensamma mål inom företaget ser vi som en mycket viktig framgångsfaktor. Perstorp är ledande inom sin bransch men vill alltid utvecklas, därför är arbetet med förändrings-processer en viktig del i tjänsten.

Att arbeta inom processindustrin ställer höga krav på säkerhetsmedvetenhet. I din roll kommer du att aktivt delta i och driva säkerhetsarbetet inom siten.

Dina framtida arbetsuppgifter:

 • säkerställa driftsäkerhet och tillgänglighet på elanläggningen
 • planera drift- och underhållsåtgärder på elanläggningen
 • samarbete med övriga underhålls- och driftingenjörer analysera och utreda orsaker till processtörningar eller haverier
 • planera och genomföra underhållsinvesteringar
 • utvärdera och utveckla förebyggande underhåll för elanläggningen
 • medverka som underhållsansvarig i investeringsprojekt samt framtagning av nya program för förebyggande underhåll
 • utveckla vår interna standard enligt uppdaterade regelverk och ny teknik
 • vara ansvarig för underhållssystemet för elavdelningen
 • vara supportfunktion inom elområdet för siten och berörd personal
 • följa utveckling inom fackområdet och implementera relevanta förbättringsområden

Vem är du?

 • Du har högt säkerhetstänk
 • Du har en ingenjörsexamen, alternativt relevant erfarenhet inom petrokemisk industri
 • Du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i grupp och du delar gärna med dig av dina kunskaper
 • Du trivs med att ta ansvar och driver ditt arbete självständigt till uppsatta mål
 • Du är van vid förändrings- och förenklingsarbete och ser det som något positiv samt har ett visst mått av nyfikenhet och fantasi

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss erbjuds du ett intressant och spännande arbete med mycket kontaktyta mot andra avdelningar och stor påverkansmöjlighet för hur produktionen i vår anläggning ska utvecklas.

Vi erbjuder ett utvecklande arbete på en trivsam avdelning med god laganda. Vi anser att balans i livet är en förutsättning för känna arbetsglädje och engagemang. Därför är det självklart för oss att underlätta för våra medarbetare att förena arbete och familjeliv. Vi stödjer också friskvård och träningsmöjligheter på arbetsplatsen.

Kontaktpersoner

Har du frågor eller vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Fredrik Fosser, chef Underhållsteknik, på telefonnummer 0303 38 33 34.

Facklig kontaktperson är: Johnny Gathenberg, Unionen, tel. 0303 383258.

Vi intervjuar sökanden löpande! 

Om Perstorp

Perstorp grundades 1881, våra innovativa produkter och lösningar bygger på mer än 135 års erfarenhet och representerar en komplett kedja av lösningar inom organisk kemi, processteknik och applikationsutveckling. Perstorp har cirka 1 350 anställda och tillverkningsenheter i Asien, Europa och Nordamerika. Försäljningen år 2020 uppgick till 9.2 miljarder kronor.

Site Stenungsund är belägen på västkusten ungefär 50 km norr om Göteborg. Anläggningen togs i drift 1980 och har ingått i Perstorpkoncernen sedan 2001. Främsta produkter som tillverkas här är aldehyder, organiska syror, alkoholer, mjukgörare och det förnybara bränslet RME.

Läs mer på www.perstorp.com 

Apply