Finance/ Accounting/ Controlling/ Treasury
Perstorp, Sweden
Application due: March 31 2019

Subscribe to jobs

Ekonomiassistent / Accounting Assistant, Accounts Recievable

I över 130 år har Perstorp ägnat sig åt att förbättra vardagen för miljontals människor världen över med innovativ kemi. Vi omsätter 11 miljarder kr och har 1 500 anställda i Asien, Europa samt Nordamerika. Våra specialkemikalier gör allt från bilar till burkar, från segel till skor, lättare, starkare och säkrare. Vår företagskultur genomsyras av våra kärnvärden fokuserad innovation, pålitlighet och ansvarstagande.

Site Perstorp, belägen i södra Sverige, är en av Perstorpkoncernens största tillverkningsanläggningar som varit i drift sedan 1881. Bas- och specialpolyoler, formiater, organiska syror och formalin är de främsta produkter som tillverkas i Perstorp.

Till vårt Shared Service Center i Perstorp söker vi nu en ny kollega till vårt AR-team (Accounts Receivable). På Shared Service Center EMEA är vi 25 stycken som stöttar Perstorps bolag inom ekonomiområdet. AR-teamet består av sex personer som har ett transaktionsbaserat arbetssätt. Vårt arbete karaktäriseras av ett högt tempo – vi hanterar flertalet bolag och det är en hög volym som vi behöver gå igenom. Hos oss får du möjlighet att lära dig hur det fungerar i ett stort bolag samt arbeta med hela flödet inom Accounts Receivable.

Arbetet i teamet kan delas upp i tre huvudområden:

  1. Kassan – arbete med våra bankkonton dvs stämma av, boka och göra betalningar i Nordeaportalen.
  2. AR – Fakturera och köra inbetalningar, hantera factoringflödet.
  3. Collection – Skicka påminnelser till kunderna.

Tjänsten vi söker nu kommer framförallt att arbeta med ”Kassan”. Du kommer därav verka en hel del i bankgränssnittet, ha koll på våra konton för att se till att det finns rätt valutor tillgängliga vid betalningar samt arbeta med diverse kundreskontrauppgifter som exempelvis collection och inbetalningar. Våra verktyg är i huvudsak SAP och Nordeas bankgränssnitt.

Som följd av att vi är ett litet team krävs att vi kan rotera inom de olika områdena för att täcka vid sjukdom eller semester. Därför kommer du med tiden att bli bekant med uppgifter utanför ditt huvudsakliga arbetsområde. Som ansvarig för kassan delar du ansvaret tillsammans med en annan person. Du kommer att få en gedigen introduktion där du skuggar en annan kollega. Vi räknar med att du känner dig relativt självgående efter ca en månad.

Vi har en trevlig och lättsam stämning i teamet som vi hoppas du vill bidra till. Vi äter ofta lunch tillsammans på kontoret och ibland går en del av oss upp till personalmatsalen. Vi har för- och eftermiddagsfika samt gemensam frukost varje fredag.

 

Vem är du?

  • Utbildning som gymnasieekonom alternativt YH utbildning inom ekonomiområdet.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande uppgifter men det är inte ett krav för tjänsten.
  • Du är prestigelös och öppen som person. Du kan tänka dig att rotera mellan uppgifter och vill vara en lagspelare.
  • Du kan finna glädje i att bli riktigt bra på ett område. Uppgifterna ser snarlika ut över tid och du behöver känna att det inte är en faktor som skrämmer dig.
  • Du kan hantera deadlines. Antalet transaktioner är många och det är därför viktigt att du kan planera ditt arbete och trivs med ett högt tempo.
  • Du är social. Vi är en social grupp och det kommer underlätta samarbete för dig med andra avdelningar.

Låter det intressant? Sista ansökningsdatum är 2018-03-31. Vi arbetar med löpande urval så sök därför gärna redan idag.

 

Övrigt

Kontakt uppgifter vid frågor Lina Löfberg +46435788456.

Start för tjänsten som senast i Maj/Juni.

Apply

William Wallin

HR Officer

+46 40 6358882

Contact me