Finance/ Accounting/ Controlling/ Treasury
Perstorp, Sweden
Application due: March 31 2019

Subscribe to jobs

Ekonomiasisstent / Accounting Assistant, Accounts Payable

I över 130 år har Perstorp ägnat sig åt att förbättra vardagen för miljontals människor världen över med innovativ kemi. Vi omsätter 11 miljarder kr och har 1 500 anställda i Asien, Europa samt Nordamerika. Våra specialkemikalier gör allt från bilar till burkar, från segel till skor, lättare, starkare och säkrare. Vår företagskultur genomsyras av våra kärnvärden fokuserad innovation, pålitlighet och ansvarstagande.

Site Perstorp, belägen i södra Sverige, är en av Perstorpkoncernens största tillverkningsanläggningar som varit i drift sedan 1881. Bas- och specialpolyoler, formiater, organiska syror och formalin är de främsta produkter som tillverkas i Perstorp.

Vi söker en ny kollega till vårt AP-team (Accounts Payables) i Perstorp. Vi är fyra personer i gruppen och sitter tillsammans med övriga kollegor från Shared Service Center EMEA i Perstorp. Totalt är vi 25 personer.

Om tjänsten

Inom AP hanterar vi och tar emot fakturor från våra leverantörer. Alla i gruppen arbetar med liknande arbetsuppgifter – vi matchar, scannar och kontrollerar de fakturor som kommer från våra leverantörer.

I ditt arbete tar du ansvar för en grupp av leverantörer, vi jobbar i stor utsträckning tillsammans och avlastar varandra om arbetsfördelningen är ojämn. Arbetsflödet kan öka vid bokslut då det blir mer pressat, men vi har bra rutiner för hur vi arbetar effektivt.

Utöver dina huvudsakliga arbetsuppgifter så finns det möjlighet att vara delaktig i olika projekt, detta kan innefatta utbildningar eller tester av processerna.

Öppenhet och sammanhållning kännetecknar vår grupp. Vi har gruppmöten en gång per vecka där vi går igenom allmän information, förändringar i arbetssätt och hur vi ska lösa problem.

Vem är du?

  • Utbildning som gymnasieekonom alternativt YH utbildning inom ekonomiområdet.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande uppgifter men det är inte ett krav för tjänsten.
  • Du är en driven och positiv person som tycker om att få ta dig an nya utmaningar utanför dina huvudsakliga arbetsuppgifter.
  • Du är ödmjuk och bra på att samarbeta både med personer i ditt egna team samt andra kontakter internt.
  • Du är noggrann och sätter värde på att leverera med kvalitet.
  • Tyska är ett önskemål, engelska är ett krav.

Låter det intressant? Sista ansökningsdatum är 2018-03-31. Vi arbetar med löpande urval så sök därför gärna redan idag.

 

Övrigt

Kontakt uppgifter vid frågor Caroline Gustavsson +46435788456.

Start för tjänsten som senast i Maj/Juni.

Apply

William Wallin

HR Officer

+46 40 6358882

Contact me