Driftsingenjor

Production
Perstorp, Sweden
Application due: February 18, 2019

I över 130 år har Perstorp ägnat sig åt att förbättra vardagen för miljontals människor världen över med innovativ kemi. Vi omsätter 11 miljarder kr och har 1 500 anställda i Asien, Europa samt Nordamerika. Våra specialkemikalier gör allt från bilar till burkar, från segel till skor, lättare, starkare och säkrare. Vår företagskultur genomsyras av våra kärnvärden fokuserad innovation, pålitlighet och ansvarstagande.

Site Perstorp, belägen i södra Sverige, är en av Perstorpkoncernens största tillverkningsanläggningar som varit i drift sedan 1881. Bas- och specialpolyoler, formiater, organiska syror och formalin är de främsta produkter som tillverkas i Perstorp.

Till vår Formalin/Energi verksamhet på Perstorp Specialty Chemicals AB söker vi söker nu en Driftsingenjör med processinriktning som vill bli vår specialist inom Formalinproduktionen. 

Du kommer att rapportera till blockchef Energi/Formalin och svara för daglig produktion, produktionsplanering och processuppföljning av formalinfabrikerna. Detta innefattar person- och driftsäkerhet, yttre miljö och kvalitetssäkring av produktionen. 

Du ser till att verksamheten fungerar optimalt på fastställd produktionsnivå vilket innebär  daglig styrning, kontroll och uppföljning av processer. Du följer upp anläggningars prestanda och initierar förbättringsprojekt. Medverkan i EHS- och kvalitetsarbetet rörande verksamheten ingår också.

I uppgifter ingår att arbeta med ständiga förbättringar och produktionsutveckling. Du driver självständigt mindre projekt i samråd med produktionschef samt deltar i större projekt som drivs av utvecklings-/ investeringsorganisationen.

Tjänsten innebär även fortlöpande samarbete med underhållsorganisationen samt produktionschef för att initiera samt planera underhållsbehovet. I samarbete med produktionschef, ansvarar du också för att driftspersonal har rätt kompetens och att det finns uppdaterade instruktioner för verksamheten.
Vidare säkerställer du tillgång på råvaror, förbrukningsartiklar etc.

Vem är du?


Vi söker dig som har en ingenjörsutbildning eller annan eftergymnasial utbildning, gärna Civilingenjör, inom kemi/process eller maskinteknik, 
Du kan vara nyexaminerad från högskola eller universitet men erfarenhet av produktion och produktionsstyrning, samt vana vid processdatorssystem är meriterande. Har du arbetat i SAP är det en fördel. Kunskap eller utbildning inom underhållsteknik är också meriterande. B-körkort är ett krav då du ingår i avdelningens driftberedskap

Engagemang och ansvarstagande är egenskaper vi värderar högt. För att trivas med arbetet måste du vara strukturerad, noggrann och analytisk. Ett praktiskt handlag är också viktigt.

Intresserad?  

Kontakta gärna Fabrikschef Erik Malmborg , tel +46 435 788242 om du har några frågor. Vi vill ha din ansökan senast 18 februari.

 

Apply

Contact HR
Karin Bertilsson
Karin Bertilsson
HR Business Partner
Site Perstorp, Perstorp Specialty Chemicals
Contact me

This website uses cookies to improve user experience. By using our website you consent to all cookies in accordance with our privacy policy.