Production
Stenungsund, Sweden
Application due: September 30 2023

Apply

Driftledare

Perstorp Oxo söker Driftledare!

Tycker du om att leda tekniskt duktiga medarbetare och samtidigt driva utvecklingsfrågor framåt? Trivs du i en roll där du får möjlighet att skapa förutsättningar för andra att lyckas? Då kan den här rollen vara något för dig.

Som Driftledare på Perstorp kommer du leda och utveckla skiftlaget samt säkerställa att anläggningen körs i enlighet med fastställda mål.

Rollen kräver en god teknisk kunskap och intresse då verksamheten präglas av teknik, utrustning och produktion, i kombination med att hantera personal och personalfrågor. Du säkerställer att lagar, regler och procedurer rörande säkerhet och kvalitet följs, samt rapporterar och åtgärdar alla incidenter inom det egna ansvarsområdet. Rollen är skiftgående och följer sitt skiftlag. Precis som vi, arbetar du aktivt för kontinuerligt förbättra anläggningens resultat (kostnader, energiförbrukning och fackling).

I rollen rapporterar du till Produktionschefen och ansvarar över ett skiftlag om ca 18 Drifttekniker som styr fabriken. Säkerhet är en stor del av ditt ansvarsområde, där du dels kommer att arbeta med att utveckla arbetsmiljön i anläggningen och dels se till att ditt arbetslag arbetar säkert och tryggt. Det är även viktigt att du har en medvetenhet om kvalitetsparametrar och kundbehov, samt grundläggande kunskap om anläggningens produktportfölj.

I din roll ingår även att:

 • Leda, coacha och utveckla skiftlaget och varje medarbetare.
 • Kommunicera på ett tydligt och effektivt sätt samt leda dagliga produktionsmöten
 • Delta i målsättningsprocessen och övervaka produktionsresultatet mot  överenskomna mål.
 • Säkerställa att lagar, regler och procedurer rörande säkerhet och kvalitet följs.
 • Säkerställa att rätt kompetens och rätt personalresurser finns tillgängliga i produktionen och vid planerade och oplanerade stopp. Godkänna tekniker för olika skiftpositioner.
 • Insatsledning vid brand och olycka.
 • Hantera jourutkallningar och arbetsleda underhållsarbeten på icke ordinarie arbetstid.
 • Ta hand om interna och externa kontakter initialt vid en driftstörning eller annan oönskad händelse

Om dig

 • Du har en teknisk akademisk bakgrund eller likvärdig arbetslivserfarenhet med god teknisk kunskap och gedigen erfarenhet från processindustrin.
 • Du har dokumenterad ledarerfarenhet där du är erkänd för att ha god människokännedom och förmåga att motivera, coacha, ge feedback och utveckla ditt team.
 • Du har lätt för att kommunicera och förmedla ditt budskap.
 • Goda språkkunskaper i både svenska och engelska
 • Relevanta IT-kunskaper

Som person trivs du med att motivera och engagera människor, arbeta mot uppsatta mål och hålla en kontinuerlig kommunikation för att fortsätta bidra till att skapa ett öppet arbetsklimat och en god laganda.

Vad kan vi erbjuda

Hos oss erbjuds ett intressant och spännande arbete där du har stor påverkansmöjlighet för hur vår verksamhet ska utvecklas.

Här finner du ett arbete på en trivsam arbetsplats med god laganda. Vi anser att balans i livet är en förutsättning för känna arbetsglädje och engagemang. Därför är det självklart för oss att underlätta för våra medarbetare att förena arbete och familjeliv. Vi stödjer också friskvård och träningsmöjligheter på arbetsplatsen.

Kontaktpersoner

Har du frågor eller vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Mikael Johansson Produktionschef, på telefonnummer 0729 77 96 51.

Fackliga kontaktpersoner är: Heidi Waleniussen-Englund, Unionen, tel. 0303 383379 och Jenny Karsberg, Akademikerna, tel. 0303 383277 samt Gerry Ackert, IF Metall, tel. 0303 383327.

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-30.


Om Perstorp

Perstorp tror på att förbättra vardagen, så att den blir säkrare, bekvämare och mer miljövänlig för miljarder människor över hela världen. Som ett världsledande specialkemikalieföretag bidrar våra innovationer med väsentliga egenskaper till en mängd olika produkter som används varje dag, överallt. Du hittar oss i allt från din bil och mobiltelefon till vindkraftverksparken och den lokala mjölkbonden. Enkelt sagt, vi arbetar för att göra bra produkter ännu bättre, med en tydlig hållbarhetsagenda.

Perstorp grundades 1881, våra innovativa produkter och lösningar bygger på mer än 140 års erfarenhet och representerar en komplett kedja av lösningar inom organisk kemi, processteknik och applikationsutveckling. Perstorp har cirka 1 430 anställda och tillverkningsenheter i Asien, Europa och Nordamerika. Försäljningen år 2021 uppgick till 13,5 miljarder kronor.

Site Stenungsund är belägen på västkusten ungefär 50 km norr om Göteborg. Anläggningen togs i drift 1980 och har ingått i Perstorpkoncernen sedan 2001. Främsta produkter som tillverkas här är aldehyder, organiska syror, alkoholer, mjukgörare och det förnybara bränslet RME.

Läs mer på www.perstorp.com


Apply