Customer Service
Waspik, Netherlands
Application due: July 17 2022

Apply

Customer Service Officer Transport

Ben jij servicegericht, stressbestendig en initiatiefrijk? Vind je het leuk om alle transport activiteiten in goede banen te leiden? Zo ja, dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega!

Een dynamische functie binnen een fijne organisatie waar de lijntjes kort zijn. Kom jij ons Customer Service team versterken? We vertellen je graag meer!

 

Perstorp Waspik is namelijk op zoek naar een enthousiaste:

Customer Service Officer Transport


Wat zijn je werkzaamheden?

In deze functie ga je voornamelijk op operationeel gebied aan de slag met alle transport activiteiten. Je boekt transportopdrachten bij verschillende externe transporteurs, verwerkt wijzigingen in het ERP systeem en verzorgt de benodigde transportdocumenten. Dat betekent dat dankzij jou de vrachtwagens op tijd kunnen worden geladen. In deze rol heb je veel contact met de planningsafdeling om zo productie en levering goed aan te laten sluiten. Je beoordeelt facturen van transporteurs en zoekt naar alternatieve transportmogelijkheden wanneer binnen de bestaande contractuele afspraken de klanten niet tijdig kunnen worden beleverd. Jij zorgt er voor dat onze klanten snel en goed geholpen worden en ze hun order tijdig ontvangen. Wanneer het nodig is, spring je bij in de orderintake en de overige customer service activiteiten. Je bent daarnaast continu op zoek naar verbeteringen en vind het ook leuk om verbeterprojecten uit te voeren.

Hoe ziet je dag eruit?

Je start de dag met een kop koffie waarna je de centrale mailbox opent om zo eerst wat mails weg te kunnen werken. In de ochtend neem je deel aan het Supply Chain overleg, om de processen nog beter te laten verlopen. Daarna signaleer je dat een vervoerder de goederen niet tijdig heeft afgehaald, je neemt contact op met de vervoerder en verwerkt de wijzigingen in het systeem. Na de gezamenlijke lunch met je customer service collega’s verzorg je de volledige set documenten zodat vrachtwagens op tijd kunnen worden geladen. Vervolgens bespreek je samen met de Customer Service Manager plannen voor een nieuwe werkwijze binnen de afdeling. Voordat je je dag afsluit, plan je de laatste bulk transporten voor volgende week.

Wat verwachten we van jou?

Wij zijn continu bezig met het verbeteren van onze processen en zorgen dat onze klanten tevreden zijn. Dat verwachten we ook van jou. Je hebt MBO+ werk- en denkniveau en hebt reeds relevante werkervaring in de logistieke richting , en bij voorkeur tevens in Customer Service, op gedaan. Daarnaast ben bereid een ADR certificaat te behalen. Je hebt kennis van transportactiviteiten en bent creatief in het bedenken van oplossingen zodanig dat de order op tijd bij de klant wordt geleverd. Vanuit jouw ervaring kijk je naar de processen en doe je voorstellen om deze processen te verbeteren. Voor jou is schriftelijk of mondeling communiceren in de Nederlandse of Engelse taal geen probleem en dat doe je op een professionele manier met zowel klanten als je interne collega’s. Je hebt een goede focus op klant- en servicegerichtheid, bent stressbestendig en hebt een organiserend vermogen.

Wie zijn wij?

Al meer dan 140 jaar werkt Perstorp eraan de dagelijkse levens van miljoenen mensen over de hele wereld te verbeteren met innovatieve chemie. Met 1350 medewerkers over de hele wereld zorgen we voor een jaarlijkse omzet van 14,9 miljard Zweedse Kronen. Onze Specialty Chemicals maken alles lichter, sterker en veiliger van auto’s tot computers en van zeilen tot schoenen. Ieder aspect van onze bedrijfscultuur is doordrenkt met onze kernwaarden: gerichte innovatie, betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid.

Perstorp’s productielocatie in Nederland bevindt zich in de Brabantse plaats Waspik. Deze site bestaat al sinds 1977 en sinds 1998 worden op deze locatie voederadditieven geproduceerd. Onze producten vinden hun weg naar klanten over de hele wereld.

Wat hebben wij te bieden?

Wij hebben een uitdagende en veelzijdige functie, waar er volop ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Een marktconform salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden, maar vooral top-collega’s!

Ben je geïnteresseerd?
Wanneer jij je herkent in bovenstaande omschrijving en je enthousiast wordt van deze uitdaging, gaan wij graag met jou het gesprek aan.

Wil je eerst nog wat meer weten? Neem dan contact op met Isolde van Hoek, Customer Service Manager. E-mailadres: [email protected]

Apply