Customer Service
Waspik, Netherlands
Application due: December 12 2021

Apply

Customer Service Officer

Ben jij klantgericht, accuraat en enthousiast? Vind je het leuk om samen met ons de afdeling Customer Service op de kaart te zetten? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega!

Perstorp Waspik is op zoek naar een:

Customer Service Officer

Fulltime

Wat zijn je werkzaamheden?

In deze functie vorm jij samen met je collega Customer Service Officers de verbinding tussen de klanten en de interne organisatie, waarbij je zorgt voor een optimale en actieve ondersteuning van het order to cash proces. Dit betekent dat je dagelijks communiceert met onze klanten over de hele wereld. Je verwerkt ontvangen orders in ons ERP systeem, zorgt voor het boeken van transporten, verzorgt de (export) documenten en behandelt de verschillende betalingsmethodes, zoals CAD en Letters of Credit. Daarnaast verzorg je de facturatie en verwerk je eventuele retourzendingen. Jij zorgt er voor dat onze klanten snel en goed geholpen worden en ze hun order tijdig ontvangen.

Daarnaast houd je je bezig met het up-to-date houden van ons CRM systeem, Salesforce, en analyseer je bestelpatronen. Ook denk je met ons mee en zoeken we samen naar verbeteringen.

Hoe ziet je dag er uit?

Je start de dag met een kop koffie waarna je de centrale mailbox opent om zo eerst wat mails weg te kunnen werken. De binnengekomen orders verwerk je in het systeem. Gedurende de ochtend overleg je, op verzoek van een klant, met productieplanning of een order eerder gereed kan staan. Na de gezamenlijke lunch met je team signaleer je dat een vervoerder nog niet geweest is om een zending op te halen; je belt met ze om te vragen waar ze blijven. Daarna bereid je het wekelijkse rapport met openstaande orders voor zodat de klant kan worden geüpdatet. Voordat je je dag afsluit, word je gebeld door een salesmanager met informatie over een order van één van haar klanten.

Wat verwachten we van jou?

Wij zijn continu bezig met het verbeteren van onze processen en zorgen dat onze klanten tevreden zijn. Dat verwachten we ook van jou. Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en hebt reeds werkervaring opgedaan in een customer service functie, waarbij je bij voorkeur ook al kennis hebt gemaakt met het regelen van transporten en het opstellen van export documenten. Je bent in ieder geval klantgericht, spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels en werkt heel accuraat. Het beheersen van een extra vreemde taal is een pre. Verder ben je commercieel ingesteld, voel je signalen van klanten goed aan en zet je deze om naar acties. Ervaring met SAP en/of Salesforce is ook een pre.

Wie zijn wij?

Al meer dan 130 jaar werkt Perstorp eraan de dagelijkse levens van miljoenen mensen over de hele wereld te verbeteren met innovatieve chemie. Met 1350 medewerkers over de hele wereld zorgen we voor een jaarlijkse omzet van 14,9 miljard Zweedse Kronen. Onze Specialty Chemicals maken alles lichter, sterker en veiliger van auto’s tot computers en van zeilen tot schoenen. Ieder aspect van onze bedrijfscultuur is doordrenkt met onze kernwaarden: gerichte innovatie, betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid.

Perstorp’s productielocatie in Nederland bevindt zich in de Brabantse plaats Waspik. Deze site bestaat al sinds 1977 en sinds 1998 worden op deze locatie voederadditieven geproduceerd. Onze producten vinden hun weg naar klanten over de hele wereld.

Wat hebben wij te bieden?

Wij bieden je een uitdagende en veelzijdige functie, waar er volop ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Een marktconform salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden, maar vooral top-collega’s!

Ben je geïnteresseerd?
Wanneer jij je herkent in bovenstaande omschrijving en je enthousiast wordt van deze uitdaging, gaan wij graag met jou het gesprek aan.

Wil je eerst nog wat meer weten? Neem dan contact op met Stephan Faas, Customer Service Manager Telefoonnummer: +31(0)6 48 45 28 78.

Apply