Waspik, Netherlands
Application due: June 30 2024

Apply

Customer Service Officer

Ben jij klantgericht, accuraat en enthousiast? Vind je het leuk om alle export activiteiten in goede banen te leiden? Zo ja, dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega!

Perstorp Waspik is op zoek naar een enthousiaste:

Customer Service Officer 
fulltime

Wat zijn je werkzaamheden?

In deze functie vorm jij samen met je collega Customer Service Officers de verbinding tussen de klanten en de interne organisatie, waarbij je zorgt voor een optimale en actieve ondersteuning van het order to cash proces.. Dit betekent dat je dagelijks communiceert met onze klanten over de hele wereld. Je verwerkt ontvangen orders in ons ERP systeem (SAP), overlegt met productieplanning, zorgt voor het boeken van zee- of luchttransporten, verzorgt de export documenten en behandelt de verschillende betalingsmethodes, zoals CAD en Letters of Credit. Daarnaast verzorg je de facturatie en verwerk je eventuele retourzendingen. Jij zorgt er voor dat onze klanten snel en goed geholpen worden en ze hun order tijdig ontvangen. Verder houd je je ook bezig met het up-to-date houden van ons CRM systeem (Salesforce) en analyseer je bestelpatronen. Ook denk je met ons mee en zoeken we samen continu naar verbeteringen.

Hoe ziet je dag eruit?

Je start de dag met een kop koffie waarna je de centrale mailbox opent om zo eerst wat mails weg te kunnen werken. De binnengekomen orders verwerk je in het systeem. Gedurende de ochtend overleg je, op verzoek van een klant, met productieplanning of een order eerder gereed kan staan. Na de gezamenlijke lunch met je customer service collega’s bereid je het wekelijkse rapport met openstaande orders voor zodat de klant kan worden geüpdatet. Daarna signaleer je dat een aantal boten zijn vertraagd, je verwerkt de wijzigingen en stelt de klant op de hoogte. Voordat je je dag afsluit, word je gebeld door een salesmanager met informatie over een order van één van haar klanten.

Wat verwachten we van jou?

Je hebt export ervaring in het regelen van zee- en luchttransport, aanvragen en opstellen van documenten zoals EXA, COO, DGD en veterinaire keuringen. Je bent creatief in het bedenken van oplossingen zodanig dat de order op tijd bij de klant wordt geleverd. Vanuit jouw ervaring kijk je naar de processen en doe je voorstellen om deze processen te verbeteren. Voor jou is schriftelijk of mondeling communiceren in de Nederlandse of Engelse taal geen probleem en dat doe je op een professionele manier met zowel klanten als je interne collega’s. Je neemt eigenaarschap, werkt accuraat en klantendossiers zijn bij jou in goede handen. HBO werk- en denkniveau is gewenst.

Wie zijn wij?

Al meer dan 140 jaar werkt Perstorp eraan de dagelijkse levens van miljoenen mensen over de hele wereld te verbeteren met innovatieve chemie. Met 1350 medewerkers over de hele wereld zorgen we voor een jaarlijkse omzet van 14,9 miljard Zweedse Kronen. Onze Specialty Chemicals maken alles lichter, sterker en veiliger van auto’s tot computers en van zeilen tot schoenen. Ieder aspect van onze bedrijfscultuur is doordrenkt met onze kernwaarden: gerichte innovatie, betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid.

Perstorp’s productielocatie in Nederland bevindt zich in de Brabantse plaats Waspik. Deze site bestaat al sinds 1977 en sinds 1998 worden op deze locatie voederadditieven geproduceerd. Onze producten vinden hun weg naar klanten over de hele wereld. Perstorp Group is sinds oktober 2022 een volledige dochteronderneming van PETRONAS Chemicals Group Berhad (PCG), de toonaangevende geïntegreerde chemicaliënleverancier uit Maleisië en onderdeel van de PETRONAS Group.

Wat hebben wij te bieden?

Wij hebben een uitdagende en veelzijdige functie, waar er volop ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Een marktconform salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden, maar vooral top-collega’s!

Ben je geïnteresseerd?

Wanneer jij je herkent in bovenstaande omschrijving en je enthousiast wordt van deze uitdaging, gaan wij graag met jou het gesprek aan.

Wil je eerst nog wat meer weten? Neem dan contact op met Gidian Siteur, Customer Service Manager Telefoonnummer: +31(0)6 48 45 28 78.

Apply