Analytisk kemist / Laboratorieingenjör

Lab/Chemistry
Perstorp, Sweden
Application due: March 17, 2019

I över 130 år har Perstorp ägnat sig åt att förbättra vardagen för miljontals människor världen över med innovativ kemi. Vi omsätter 11 miljarder kr och har 1 500 anställda i Asien, Europa samt Nordamerika. Våra specialkemikalier gör allt från bilar till burkar, från segel till skor, lättare, starkare och säkrare. Vår företagskultur genomsyras av våra kärnvärden fokuserad innovation, pålitlighet och ansvarstagande.

Site Perstorp, belägen i södra Sverige, är en av Perstorpkoncernens största tillverkningsanläggningar som varit i drift sedan 1881. Bas- och specialpolyoler, formiater, organiska syror och formalin är de främsta produkter som tillverkas i Perstorp.

Nu söker vi en analytisk kemist/laboratorieingenjör till vårt analyslaboratorium inom Perstorp Pharma.

Perstorp Pharma, som ingår i Perstorpkoncernen, tillverkar och kontrollerar läkemedel och medicintekniska produkter åt det engelska sårvårdsföretaget Smith & Nephew. Iodosorb, Cadex, Cadesorb och Ametop är våra huvudprodukter och totalt är vi cirka 50 anställda. Produkterna marknadsförs av Smith & Nephew i ett stort antal länder där USA och Japan är de största marknaderna.

Arbetsuppgifter 
Du kommer att få förmånen att arbeta med ett brett spektra av stimulerande arbetsuppgifter tillsammans med engagerade arbetskamrater. Dina arbetsuppgifter är bland annat;

Utföra kvalificeringar och rekvalificeringar på analysinstrument och datoriserade system. 
Utveckla, dokumentera och validera analysmetoder.
Medverka i kvalitetsarbetet inom avdelningen. 
Medverka vid problemlösning inom avdelningen. 
Utföra riskbedömningar.

Allt arbete på laboratoriet styrs av vårt befintliga kvalitetssystem, GMP och ISO.

Utbildning /erfarenhet
Vi söker dig som är analytisk kemist eller har liknande utbildning, med minst fyra års universitets/högskoleutbildning. Du skall ha goda kunskap inom analytisk kemi, validering av metoder, validering av instrument och validering av datoriserade system. Då vi tillverkar läkemedel är kunskap om GMP och erfarenhet av läkemedelsanalyser ett krav.

Kunskaper i svenska och engelska är ett krav, samt att du behärskar detta i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du van att arbeta i grupp och är samtidigt självständig, engagerad och har en analytisk förmåga. Att du dessutom är strukturerad och kan snabbt sätta dig in i olika problemställningar ser vi som viktiga egenskaper. Arbetet kräver både flexibilitet och god planeringsförmåga.

Kontakt
Har du frågor eller vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Eva Käck, tfn 0435-788168.

Ansökningar hanteras löpande, men sista ansökningsdagen är den 17 Mars.

Apply

Contact HR
Li Becher
Li Becher
Junior HR Consultant
Site Perstorp, Perstorp Specialty Chemicals
Contact me

This website uses cookies to improve user experience. By using our website you consent to all cookies in accordance with our privacy policy.