Verksamhetschef/VD Molekylverkstan

Any category
Stenungsund, Sweden
Application due: November 30, 2018

I över 130 år har Perstorp ägnat sig åt att förbättra vardagen för miljontals människor världen över med innovativ kemi. Vi omsätter 11 miljarder kr och har 1 500 anställda i Asien, Europa samt Nordamerika. Våra specialkemikalier gör allt från bilar till burkar, från segel till skor, lättare, starkare och säkrare. Vår företagskultur genomsyras av våra kärnvärden fokuserad innovation, pålitlighet och ansvarstagande.

Site Stenungsund är belägen på västkusten ungefär 50 km norr om Göteborg. Anläggningen togs i drift 1980 och har ingått i Perstorpkoncernen sedan 2001. Främsta produkter som tillverkas här är aldehyder, organiska syror, alkoholer, mjukgörare och det förnybara bränslet RME.

I denna rekrytering samarbetar Molekylverkstan med Perstorp och anställning kommer att vara i Molekylverkstan AB och du kommer att  rapportera till styrelseordförande för Molekylverkstan.

 

Molekylverkstan är en nationell aktör, ett av Sveriges 19 Science Centers, med stark lokal förankring. Molekylverkstan ägs och drivs av de fem världsledande kemiföretagen i Stenungsund AGA Gas, Nouryon, Borealis, Inovyn samt Perstorp Oxo. Verksamheten drivs sedan 25 år i samverkan med Stenungsunds kommun. 

Är du vår nya Verksamhetschef/VD för Molekylverkstan som ska leda och inspirera våra fantastiska medarbetare, som med passion och engagemang jobbar för att skapa en utvecklande framtid för Molekylverkstan.

 

Vi ser att du:

 • Är en förebild och trygg i ditt ledarskap och har ett stort engagemang att leda medarbetare så de utvecklas till sin fulla potential.
 • Har erfarenhet att söka medel från externa finansiärer, som offentlig sektor, diverse fonder, intressenter och stiftelser.
 • Har affärsutvecklingskompetens och förmåga att driva och organisera frågor i stort som smått.
 • Samarbetar framgångsrikt med andra - då du kommer arbeta nära Kemiföretagen.
 • Är en god ambassadör och har en kommunikativ förmåga både internt och externt.
 • Tillsammans med övrig personal fortsätter att utveckla en spännande och intressant verksamhet.

Arbetet innebär kontakt med externa skolor, universitet, Science Centers, myndigheter och företag både lokalt, nationellt och internationellt. I uppgiften ingår även marknadsföring, budget, arbetsmiljö och personalansvar. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning.

Vi ser även gärna att du:

 • Har god ledarskapskompetens.
 • Har någon form av chefserfarenhet med personalansvar.
 • Har en utbildning inom ekonomi eller motsvarande erfarenhet.
 • Har erfarenhet av styrelsearbete.
 • Har kunskap inom naturvetenskap och kemi.

Du är en initiativrik och driven problemlösare som lätt skapar relationer, söker finansiering och kan rycka in i verksamheten vid behov. Du är en positiv person som både har förmåga att strukturera och entusiasmera och vill utveckla verksamheten tillsammans med Molekylverkstans personal, ägare och finansiärer.

Du kan förvänta dig

 • En superspännande miljö där målgruppen alltid kommer först.
 • En snabbrörlig organisation med korta beslutsvägar.
 • Otroligt engagerade och drivna medarbetare.
 • Att få uppleva Molekylverkstan som karaktäriseras av samarbete, prestigelöshet, utmana och tänka nytt men inte minst att vi har kul på jobbet!

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta Lars Josefsson VD Molekylverkstan AB på telefon 070-833 05 82 eller e-mail: [email protected]. Charlotte Wrennfors på telefon 0733-133809 HR eller email: charlotte.wrennfors @perstorp.com .

Ansökan skickas senast 2018-11-30.

MOLEKYLVERKSTAN- Stenungsunds science center

Kemiföretagen i Stenungsund äger vår verksamhet och är ej vinstdrivande.

Logo molekyl

 

Apply

Contact HR
Charlotte Wrennfors
Charlotte Wrennfors
HR and Communications Manager
Site Stenungsund
Contact me

This website uses cookies to improve user experience. By using our website you consent to all cookies in accordance with our privacy policy.