Produktionsingenjörer Site Stenungsund

Production
Stenungsund, Sweden
Application due: March 03, 2017

I över 130 år har Perstorp ägnat sig åt att förbättra vardagen för miljontals människor världen över med innovativ kemi. Vi omsätter 11 miljarder kr och har 1 500 anställda i Asien, Europa samt Nordamerika. Våra specialkemikalier gör allt från bilar till burkar, från segel till skor, lättare, starkare och säkrare. Vår företagskultur genomsyras av våra kärnvärden fokuserad innovation, pålitlighet och ansvarstagande.

Site Stenungsund är belägen på västkusten ungefär 50 km norr om Göteborg. Anläggningen togs i drift 1980 och har ingått i Perstorpkoncernen sedan 2001. Främsta produkter som tillverkas här är aldehyder, organiska syror, alkoholer, mjukgörare och det förnybara bränslet RME.

Vi tar nu avstamp in i en framtid med högre säkerhet och tillgänglighet i våra fabriker! Med en helt ny organisationsstruktur, har vi nu skapat rätt förutsättningar för att nå de utmaningar vi står inför.

Site Stenungsund består av två fabriker, Oxoproduktion samt Produktion Estrar och FSA.

Perstorp söker nu till Produktion Site Stenungsund

Produktionsingenjörer

Dina arbetsuppgifter

Som produktionsingenjör förväntas du fokusera på att skapa förutsättningar för driftteknikerna att köra fabriken på bästa kända arbetssätt. Driftteknikerna ska känna ägarskap över sin produktion och delaktighet i optimeringsarbetet genom att de är med och utvecklar ett standardiserat körsätt med kontinuerliga förbättringar. Detta bidrar produktionsingenjören till genom att sätta ramar och leda förbättringsarbetet i optimeringsteam tillsammans med drifttekniker och processingenjör.

Produktionsingenjören har ansvaret att ta fram och hålla arbetsverktyg för driftteknikerna aktuella och relevanta. Driftinstruktionerna är ett av de viktigaste.

Som produktionsingenjör ansvarar du för controlling och forecasting av DVC, volym och miljöparametrar för ditt ansvarsområde inom produktionen, vilket ställer krav på noggrannhet och ansvarstagande.

Du genomför dina arbetsuppgifter i enlighet med lednings- och kvalitetssystem samt följer lagar och gällande föreskrifter. Arbetet kan på sikt komma att innebära beredskap.

Utbildning/Erfarenhet

  • Högskoleingenjör i kemi och/eller mångårig erfarenhet från processindustri

  • Erfarenhet av att jobba i IT system som Office, Aspen Tech, Cognos och Maximo är meriterande.

Personliga egenskaper

  • Du skall vara ansvarstagande, ha god analytisk förmåga och arbetar systematiskt för att driva förbättringsarbete. Det krävs att du trivs att arbeta i produktionsmiljö och ditt ledarskap bygger på att du genom tydlighet och god kommunikation skapar delaktighet och engagemang för att uppnå uppsatta mål och få medarbetare att växa. Säkerhet är ett fokusområde och det är ett krav att du arbetar och tänker på ett säkerhetsmedvetet sätt.

 

Kontaktuppgifter

För ytterligare information kontakta Lina Agnemark, Fabrikschef Produktion Estrar och FSA 0303-38 33 32, eller Maria Engström, bitr. fabrikschef Oxoproduktion 0303–38 32 67. Du kan också kontakta Dick Montgomery, rekryteringsansvarig på 0705–10 03 56

Personalrepresentanter för Akademikerna: Isabella Fries, telefon 0303-38 34 33, Unionen: Berne Karlsson, telefon 0303-38 32 54

Skicka din ansökan med mail till [email protected] Obs viktigt att du skriver sestewml/produktionsingenjor i subject/ämnesraden. Vi behandlar ansökningar fortlöpande men vill ha din ansökan senast 20 februari.

Samtal från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Apply

This website uses cookies to improve user experience. By using our website you consent to all cookies in accordance with our privacy policy.