Labchef Site Stenungsund

Lab/Chemistry
Stenungsund, Sweden
Application due: August 15, 2017

I över 130 år har Perstorp ägnat sig åt att förbättra vardagen för miljontals människor världen över med innovativ kemi. Vi omsätter 11 miljarder kr och har 1 500 anställda i Asien, Europa samt Nordamerika. Våra specialkemikalier gör allt från bilar till burkar, från segel till skor, lättare, starkare och säkrare. Vår företagskultur genomsyras av våra kärnvärden fokuserad innovation, pålitlighet och ansvarstagande.

Site Stenungsund är belägen på västkusten ungefär 50 km norr om Göteborg. Anläggningen togs i drift 1980 och har ingått i Perstorpkoncernen sedan 2001. Främsta produkter som tillverkas här är aldehyder, organiska syror, alkoholer, mjukgörare och det förnybara bränslet RME.

Driftlaboratoriet stödjer produktion med analysresultat för att möjliggöra en säker och effektiv produktion. Laboratoriet har dessutom en central roll i kvalitetskontrollen av lagertankar samt bidrar även med miljöanalyser för att säkerställa att sitens utsläppsgränser inte överskrids. I det centrala laboratoriet finns både en våtkemisk del och en kromatografidel och i ansvaret ingår också två laboratorier ute i våra processanläggningar. Laboratoriets vattendel är ackrediterad enligt SS-EN 17025.

Tjänsten är placerad i Stenungsund och du rapporterar till kvalitetschefen.


Vi söker nu en

Lab chef till Site Stenungsund


Arbetsuppgifter:

Som laboratoriechef kommer du att ha ansvar för att:

- Aktivt delta i och driva säkerhetsarbetet inom laboratoriet
- Leda och utveckla laboratoriet i det dagliga såväl som i det långsiktiga perspektivet
- Aktivt delta i och driva förbättringsarbetet inom laboratoriet
- Ansvara för framtagning av verksamhetsplan, budget, rapportering mm
- Ansvarar för sitens provsändning


Vem är Du?

- Du som söker har en högskoleutbildning i kemi eller motsvarande
- Erfarenhet av ledarskap med personalansvar,
gärna inom ackrediterad analysverksamhet
- Ett drivande och engagerat arbetssätt
- Högt skydds-, säkerhets- och kvalitetstänkande

Ditt ledarskap bygger på att du genom tydlighet och god kommunikation skapar delaktighet och engagemang för att uppnå uppsatta mål och får medarbetare att växa.
Du har en helhetssyn och ser det som en självklarhet att verka för sitens bästa. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv, kan organisera och prioritera samt se handlingar och deras konsekvenser i ett långsiktigt perspektiv. Du är van att ta initiativ och driva processer framåt och ta tillvara dina medarbetares kompetens och kreativitet

Upplysningar

Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av Thomas Haraldsson kvalitetschef, telefon 0303-38 32 46.

Personalrepresentanter för Akademikerna: Isabella Fries, telefon 0303-38 34 33, Unionen: Inge Andersson, telefon 0303-38 33 03

Skicka din ansökan med mail till [email protected] Obs viktigt att du skriver sestewml/labchef i subject/ämnesraden. Vi behandlar ansökningar fortlöpande men vill ha din ansökan senast 15 augusti.

Samtal från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Apply

Contact HR
Lars Erik Wikström
Lars Erik Wikström
HR Officer
Site Stenungsund
Contact me

This website uses cookies to improve user experience. By using our website you consent to all cookies in accordance with our privacy policy.