Global Teknisk Projektledare

Project Management
Perstorp, Sweden
Application due: September 03, 2017

I över 130 år har Perstorp ägnat sig åt att förbättra vardagen för miljontals människor världen över med innovativ kemi. Vi omsätter 11 miljarder kr och har 1 500 anställda i Asien, Europa samt Nordamerika. Våra specialkemikalier gör allt från bilar till burkar, från segel till skor, lättare, starkare och säkrare. Vår företagskultur genomsyras av våra kärnvärden fokuserad innovation, pålitlighet och ansvarstagande.

Perstorp kommer att investera kraftfullt de kommande åren i sina anläggningar i Sverige och övriga världen. Det handlar om expansion och optimering av befintliga fabriker samt uppförande av nya fabriker. Är du intresserad av att arbeta på ett världsledande kemiföretag och driva globala tekniskt komplexa projekt?

Operational & Technology Excellence (OTEX) är en nybildad global avdelning inom Operations på Perstorp. Avdelningen ansvarar för att skapa den övergripande strategin för teknisk utveckling inom bolaget. I linje med den strategin fokuserar avdelningen på att utveckla och leverera tekniska lösningar för att optimera effektiviteten hos Perstorps fabriker runt om i världen. Avdelningen ansvarar dessutom för att implementera adekvata och anpassade Lean och Six Sigma principer och verktyg genom hela fabriksorganisationen. Funktionens medarbetare är huvudsakligen placerade i Stenungsund och Perstorp.

Som Teknisk Projektledare i Operational & Technology Excellence leder du olika typer av globala investeringsprojekt inom operations. Du föreslår och initierar åtgärder för att öka och stabilisera produktionskapaciteten på de olika produktionssiterna inom Perstorp gruppen.

Vem letar vi efter?

Akademiskt ser vi att du är civilingenjör eller högskoleingenjör inom kemi/process alternativt maskin/mekanik/automation eller liknande. Du har antagligen arbetat ett par år efter examen som konstruktör, specialist eller disciplinledare, helst inom processindustri. Vi ser att du har god erfarenhet av projektledning från förstudier till implementering och överlämning till mottagare. Vi ser det också som önskvärt att du drivit investeringsprojekt i processindustri med förståelse för flöden, energi, rör, pumpar och ventiler etc.

Naturligtvis är det starkt meriterande om du har kunskaper om kemiska hälsorisker och miljö-/ brandrisker för råvaror, produktion och färdig produkt.

Som person är du strukturerad, har lätt för att samarbeta, är självständig, ansvarstagande, resultatdriven och har en positiv läggning. Med en bred teknisk kunskap, ett bra ledarskap och en övertygande personlighet behärskar du och får ihop alla ingående discipliner. Du är noggrann och kan gå ner på detalj men du har också förmågan att se helheten. Internationellt arbete är meriterande. Engelska är ett krav.

Och jobbet då?

Storleken på projekten varierar och ställer stora krav på teknisk kunskap och förståelse. Som nämnts ovan kommer det vara strategiska projekt som har till syfte att öka produktionskapacitet på Perstorps kemiska fabriker. Om- och tillbyggnationer, enhetsoperationer som uppgraderas och utökning av prestanda för att kunna producera mer samt att bygga bort flaskhalsar etc. Det kan också vara green field projekt. Du kommer att arbeta tillsammans med ett globalt Engineering team som utgår från Perstorp/Stenungssund.

Projektledaren har det övergripande ansvaret från förprojektering till implementering och att se till att projekten är tillfredställande specificerade och samförstånd uppnåtts med uppdragsgivaren genom samtliga projektfaser. Projektledaren leder och följer upp projekts status beträffande teknikval, ekonomi, tidplan, projektplan, resurser och åtföljande behov samt utvärderar resultatet av projektet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du rapporterar till Team Manager, Project Management & Engineering. Resor förekommer, ca 50-60 dagar/år. Placeringsort är Perstorp.

Hur ansöker jag då denna spännande tjänst?

I denna rekrytering har Perstorp AB tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev. Annonsen kommer att vara publicerad till och med den 3 september. Vi går in i sommar/semestertider vilket innebär att urvalsprocessen stundtals kommer pausas. Däremot ser vi gärna att du kommer in med din ansökan snarast!

Om du har frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Markus Holmgren på Macavoy, 010-330 54 81.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Apply

Contact HR
Asa Frohm
Åsa Frohm
HR Officer
Center of Excellence
Contact me

This website uses cookies to improve user experience. By using our website you consent to all cookies in accordance with our privacy policy.